Sunday, February 10, 2013

Berakhir sudah zaman solo Abe....


Sekali lagi kami menerima ahli baharu dalam keluarga.  Selepas hadir cucu sulung dalam keluarga kami akhir Julai lalu, kini kami menerima seorang lagi ahli baru.  

saat sebelum menerima ahli baru.....
Semalam, 9 FEBRUARI 2013, putera sulung kami MOHD FARIS B. NAIN telah menamatkan zaman solonya.  Dengan sekali lafaz sahaja, Abe telah disahkan menjadi suami kepada gadis idaman hatinya SITI NUR AISYAH BT. ISMAIL.  Lafaz yang hadir bersama tanggungjawab yang besar....Majlis akad nikah yang sederhana tetapi sangat bermakna ini telah disempurnakan di Masjid Beijing, Rantau Panjang Kelantan selepas solat Isya'.    Inilah kali pertama kami menjejakkan kaki di masjid yang menjadi sebutan ramai ini.   
ramai-ramai di pekarangan Masjid Beijing, Rantau Panjang....

Majlis resepsi pihak pengantin perempuan dijalankan pada hari ini, 10 FEBRUARI 2013 di rumah kediaman keluarganya di Taman Rantau Mas, Rantau Panjang.....tidak jauh dari Masjid Beijing.  Bertemakan merah pinang masak, majlis nampak meriah dan ceria.  

dayang-dayang membawa 'buah tangan' .....

Semasa kami memilih tema tersebut, tidak terfikir pula tarikh itu sebenarnya bersamaan dengan perayaan CNY...! 
merah meriah dan ceria.....

Insya Allah, kami akan mengadakan majlis kesyukuran sempena menyambut menantu pada cuti sekolah pertengahan tahun nanti di kediaman baru kami di Kg. Parit Cina Salor, Kota Bharu.

Hampir lengkap.  Kini, kami memiliki dua orang putera dan dua menantu, seorang puteri dan seorang cucu... tambah meriah apabila berkumpul ramai-ramai melayan keletah FARHAH HANNAN.....  

Kini, bermulalah satu fasa baru dalam hidup Abe setelah melalui pelbagai ujian sejak 10 tahun yang lalu.  Abe sudah tidak solo lagi... Semoga anakanda sentiasa berada di bawah perlindungan dan kasih sayang Allah.  Semoga anakanda berdua diberi ketabahan dan kekuatan dalam melayari bahtera kehidupan yang penuh gelora ini.....  SELAMAT PENGANTIN BARU, anakanda....No comments: